Antero Mertaranta on nykyään tuttu ääni C Morella. Mies muistetaan kuitenkin myös Yle-ajoiltaan.

Mertaranta selosti jääkiekon lisäksi myös esimerkiksi jalkapalloa ja yleisurheilua. Vuosien saatossa ehti sattua ja tapahtua.

Mertaranta oli esimerkiksi vuonna 1993 selostamassa yleisurheilun MM-kisoja Stuttgartissa. Työhön kuului myös haastatteluja. Mertaranta on paljastanut Iltalehdelle tehneensä melkoisen tempun.

–  Menin haastatteluvuorolleni USA Basketball -t-paita päällä. Pian sen jälkeen jo edesmennyt tuottaja Markku Vainikka pyysi käymään komentokeskuksessa. Ylen sisältä melko korkealta oli tullut kysely, että miten toimittaja voi esiintyä televisiossa tuollainen paita päällä, paljasti Mertaranta Iltalehdelle.

Mertaranta avasi tarkemmin asiaa. Hän oli hieman ymmällään tapahtuneesta.

– Jonkun mielestä se oli politiikkaa. Olin ensimmäisissä MM-kisoissani, enkä voinut kuvitellakaan, että joku reagoisi asiaan. En missään tapauksessa provosoinut, se oli köyhän maalaisen paita, Mertaranta naureskeli nyt IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.