Taloudellisia haasteita viimeisen vuoden aikana kohdannut Hiihtoliitto tiedottaa uudesta kiinnityksestä. Viime vuonna mäkihypyn ja yhdistetyn lajijohtajana aloittanut Mika Kojonkoski jatkaa pestissään. Jarmo Riski aloittaa kuitenkin nyt maastohiihdon lajijohtajana.

– Lajikirjomme katsoo näillä ratkaisuilla eteenpäin. Varmistaaksemme kilpailukykymme ja menestyksemme tulevaisuudessakin meidän on vahvistettava yhteistä toimintamallia ja järjestelmää. Kysymys on samanaikaisesti uuden kulttuurin ja toimintatapojen rakentamisesta, toteavat johtoryhmien puheenjohtajat Sirpa Korkatti (mh) ja Lauri Kettunen (mäki-yh) tiedotteella.

Hiihtoliiton riveissä ollaan innostuneita arvostetun valmentajan kiinnityksestä.

– Olen erityisen iloinen saadessamme Jarmo Riskin osaamisen, kokemuksen ja näkemyksellisyyden mukaan maastohiihdon kehitystyöhön. Tulevaisuutta ei voi kuitenkaan tehdä yksin, vaan se vaatii lajien välistä yhteistyötä ja lajien sisällä yhdessä tekemistä. Yksi isoja asioita on yhteisöllisyyden ja luottamuksen vahvistaminen lajiemme sisällä, toteaa toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen tiedotteella.

– Nyt tehdyt ratkaisut antavat meille mahdollisuuden muutoksen tekemiseen, eräänlaiseen rytminmuutokseen. Rytminmuutoksen seuraava askel on lajien valitsemat toimintasuunnat ja -tavat. Mäki-yhdistetyn osalta sellaiset on jo tehty ja nyt käynnistämme vastaavan työn maastohiihdossa”, Hämäläinen jatkaa.

Riski oli maajoukkueen valmennuksessa Lahden 2001 dopingskandaalin aikaan. Hän sai tapahtuneen vuoksi lähtöpassit sekä elinikäisen toimitsijakiellon. Se on sittemmin peruttu.