Oliver Helander ei onnistunut toivotulla tavalla keihäänheiton MM-finaalissa. Helander taipui seitsemänneksi 83,38 metrin kaarella. Valmentaja Tero Pitkämäki seurasi suojattinsa tekemistä lähietäisyydeltä.

Finaalin taso ei noussut poskettoman kovaksi. Intian Neeraj Chopra voitti 88,17 kantaneella heitolla. Pakistanin Arshad Nadeem nappasi hopeaa kauden parhaallaan 87,82 ja tshekki Jakub Vadlejch otti MM-pronssia tuloksella 86,76.

–  Mitali olisi tänään ollut otettavissa. Kultaheittokin olisi varmaan ollut mahdollinen, jos tekniikka olisi toiminut. Fyysinen vire oli tänään hyvä. Kroppa oli todella hyvä, Helander totesi SUL:n tiedotteella.

– Chopralla on varma tekniika. Pakistanilaisella on todella kova käsi, Helander arvioi.

Helanderin paras tulos tuli ensimmäisen kierroksen kiskaisulla.

– Eka oli perusvarma. Sen jälkeen tuli tekniikkaongelmia ja heitoissa oli ehkä liikaa yritystä, Helander arvioi.

– Kolmas ja neljäs menivät vähän läpi, viidennellä ja kuudennella sain taas vähän kiinni hommasta. Viidenteen yritin ottaa vähän vauhtia pois. Viimeinen oli aika lähellä, mutta keihäs ei lähtenyt hyvään asentoon. Sain siinä heiton vähän paremmin tukea vasten.

Pitkämäki ei säästellyt sanojaan finaalin päätyttyä. Hän esitti Ylelle karun arvionsa.

– Ei ole saumaa heittää pidemmälle. Viimeinen heitto oli hyvä, mutta ei lähtenyt hyvään asentoon.

– Se oli niin lähellä. Isoissa kisoissa harvoin onnistuu toivotaan toivotaan -taktiikka. Tason pitää olla riittävä mitalia varten, kun tänne lähdetään, Pitkämäki linjasi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.