Suomi nappasi voitot yleisurheilun Ruotsi-ottelun 17-vuotiaiden maaotteluissa. Suomi voitti poikien ottelun pistein 126-96 ja tyttöjen ottelun pistein 118-105.

Yksi isoista onnistujista oli Aatu Kangasniemi. Hän otti tuplavoiton. Hän voitti moukarinheiton ja kuulantyönnön hienoilla tuloksilla 76,63 ja 20,12.

– Voitot olivat odotettuja, mutta piti sumplia aikataulujen kanssa, kun moukari ja kuula käytiin yhtä aikaa, Kangasniemi kommentoi SUL:n tiedotteella.

– Eka heittoni moukarissa meni verkkoon. Toisella tein perussuorituksen, että saadaan pisteet kotiin. Kolmannella yritin sitten jonkinlaista tulosta. Kuulassa se sitten kostautui, kun jäi moukarifiilis päälle.

– Harmittaa, sillä moukarissa ja kyllä kuulassakin on kulkenut viime aikoina hyvin, joten yksittäisissä kilpailuissa voisi tulla hyvää tulosta, Kangasniemi kertoi.

Tyttöjen moukarinheiton voitti Pinja Kärhä. Hän huipensi loistokautensa maaottelun lajivoittoon omalla ennätyksellään 70,38.

Kärhä nousi ikäluokan Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Edellä on vain Silja Kosonen, jonka SE on 72,35. Ikäluokan moukari painaa kolme kiloa, kun naisten moukarin paino on neljä kiloa.

– Heittopaikalla oli hyvä tunnelma, fiilisteli Kärhä SUL:n tiedotteella.