Suomessa on tehty vielä yleisurheilun kesäkauden päätteeksi kovan luokan tuloksia. Sellaisesta vastasi jälleen kerran moukarilupaus Pinja Kärhä.

Superlahjakkuus heitti jo Ruotsi-ottelussa ikäluokkansa (16-vuotiaat) Suomen ennätyksen kolmen kilon moukarilla. Leka lensi 70,38 metriä.

Nyt Kärhä otti Töysässä käsiinsä naisten moukarin. Se painaa neljä kiloa. Tuloksena oli jälleen kerran ikäluokan kautta aikojen paras suomalaistulos 58,72.

Moukarinheittäjien kansainvälisen Arctic Hammer -tapahtuman voittivat Rovaniemellä virolaiset Adam Paul Kelly ennätyksellään 72,84 ja Kati Ojaloo tuloksella 62,71. Tuomas Seppänen hävisi Kellylle vain 40 senttiä tuloksellaan 72,44.

Seppänen löi samalla kisakautensa pakettiin. Hän kirjoitti asiasta Instagramissa.

– Kausi 2023. Kauden yhteenveto lyhyesti: ei huono, mutta ei myöskään mitään A-luokan tykitystä. Oma arvio on, että harjoitus kauden sairastelut vaikuttivat vähän kesän huippukunnon muodostumiseen.
Kauden paras 73,48m Useita vetoja oli 72-73m paikkeille eli tekemisessä oli tiettyä meininkiä, mutta kuten sanottua tietty terävyys oli kateissa. Kirsikka kakun päällä oli kuitenkin viime viikonlopun maaotteluvoitto.

– Eilen Rovaniemellä kisattiin Tour de Hammer – finaali, joka oli samalla Jussi Syväniemen muistokilpailu. Jussin äkillinen poismeno elokuussa oli järkytys meille monelle, mutta oli ilo nähdä miten yhdessä saimme pidettyä Arctic hammer -kilpailun hienosti Jussin muistoa kunnioittaen, viestitti Seppänen.

Seppäsen päivitys tästä.