Kolmiloikkaaja Senni Salmisen oli tarkoitus edustaa Suomea viikonloppuna Ruotsi-ottelussa. Hän joutuu kuitenkin jättämään väliin ottelun.

– Harmillisesti viikonlopun Ruotsi-ottelu jää itseltäni väliin jo hetken vaivanneen jalkavamman takia. Kovasti tsemppiä Suomen joukkueelle, täällä ollaan hengessä mukana! Samalla on aika jättää tämä kausi taakse, levätä hetki ja sitten päästääkin taas tositoimiin, kirjoitti Salminen Instagramissa.

Sunnuntaina järjestetään myös mielenosoitus. Salminen on ilmaissut tukensa ME EMME VAIKENE! – suurmielenosoitukselle jakamalla sen päivityksen Instagram Storiesissa.

Kyseessä on Helsingissä livenä ja virtuaalisesti verkossa tapahtuva mielenosoitus, jossa marssitaan Senaatintorilta Töölönlahden tapahtumapuistoon.

– ME EMME VAIKENE! -suurmielenosoitus on rauhanomainen ja päihteetön koko perheen tapahtuma ja suurmielenosoitus rasismia ja fasismia vastaan. Mielenosoitus on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Tapahtuman järjestäjinä toimii yli satapäinen ryhmä huolestuneita kansalaisia, kerrotaan tapahtuman verkkosivuilla.

Tapahtuman Instagram-päivityksessä on selvä kannanotto: ”Rasistit ja fasistit ulos hallituksesta.”

– Toivotamme kaikki yhdenvertaisuutta, rauhaa, väkivallattomuutta ja ihmisoikeuksia kunnioittavat tahot tervetulleeksi osoittamaan yhdessä mieltä antirasismin ja oikeudenmukaisen Suomen puolesta. Tervetuloa kaikki rasismia vastustavat tavalliset ihmiset, perheet, järjestöt, yhdistykset, verkostot ja ammattikunnat sekä yrittäjät.

– Hyvien ihmisten hiljaisuus tarjoaa rasismin ja fasismin kasvulle otollisen maaperän. ME EMME VAIKENE! -mielenosoitus on kansalaisten tapa kertoa, että hiljaisuus on nyt rikottava. Vaadimme antirasistista hallitusta ja antirasistista politiikkaa. Vaadimme tekoja rasismin tuomitsemisen sijasta. Me emme vaikene, ennen kuin Suomi on rasismista vapaa! avataan tapahtuman verkkosivuilla.

Päivitys tästä.