Yle on kertonut ikävän uutisen suomalaisesta talviurheilusta. Yhdistetyn nuorten maailmanmestari Waltteri Karhumaa on vetäytynyt maajoukkueen toiminnasta.

Karhumaa vahvisti asian Ylelle. 21-vuotias nuorukainen on ollut ulkona maajoukkueen toiminnasta jo kolme kuukautta.

Karhumaa ei ole varma uransa jatkosta. Hän kertoi ilmoittaneensa asiasta päävalmentaja Antti Kuismalle alkukaudesta.

– Alkukaudesta sanoin asiasta ekaa kertaa. Hän (Kuisma) suhtautui tosi ymmärtäväisesti. Ei tullut mitään isompia draamoja. Hän antaa kaiken ajan, jonka tarvitsen.

– Toistaiseksi olen ilmoittanut, että olen vetäytynyt maajoukkuetoiminnasta ja toistaiseksi myös kisailusta. Aika näyttää, miten jatko muovautuu. En ole tehnyt lopullisia päätöksiä. Sanotaan näin, että katselen erilaisia vaihtoehtoja opiskelun ja urheilu-uran suhteen, selvitti Karhumaa Ylelle.

Karhumaalla on takana lupauksia herättänyt kausi. Hän nappasi esimerkiksi ensimmäiset pisteensä maailmancupissa. Vuonna 2022 hän oli voittamassa nuorten maailmanmestaruutta Suomen joukkueessa.

Kuisma kertoi Ylelle pitävänsä Karhumaan ratkaisua ”yllättävänä ja kipeänä” iskuna Suomen yhdistetylle.

– Hän on ymmärtääkseni ilmoittanut antidopingtoimikunnalle (Suek), että on tauolla ja pois maajoukkuetoiminnan ja testauksen piiristä. Eli hän on käytännössä lopettanut urheilija. Jos hän tulee takaisin, hänen on tultava virallisia väyliä pitkin, Kuisma näki asian Ylellä.

Tästä Ylen juttu.