Wilma Murto otti omansa Ruotsi-ottelun naisten seiväshypyssä. Hän vei voiton tuloksella 465.

Seiväskisa käytiin vaikeissa tuulisissa oloissa. Hän käytti hieman normaalista poikkeavaa tekniikkaa.

Murto otti nimittäin myös korkeuden 465 käyttämällä 12 askeleen vauhtia.

– Se on aina vähän haastavaa kilpailla viikko kauden päätapahtuman jälkeen. Siinä puhaltaa latautumisen aika reippaasti ulos, eikä se synny uuteen kilpailuun kuten normaalisti, Murto sanoi SUL:n tiedotteella.

– Nyt ehkä sain parhaan tulemaan, kun yritin hassutella, eli pitää hauskaa, tehdä teknisesti hyviä juttuja ja saada tatsia takaisin hyppäämiseen ja sitä kautta Eugeneen (Timanttiliigan finaali) palikat kasaan.

– 16 askeleella tulen kuopalle niin paljon nopeammin ja siinä on enemmän tähtäämistä. Tuo 12 askelta on varmempi, mutta raja menee siinä 465–470:n paikalle, mitä sillä pystyy hyppäämään. Suoritusvarmuuden ja teknisen tekemisen kannalta se on varmempi.

Murron voitto varmistui jo korkeudesta 448. Kisa päättyi korkeuteen 474. Se jäi siis ylittämättä.

– Halusin hypätä paljon ja tehdä ylityksiä. Valmentaja Jarno Koivunen sanoi ennen kisaa, että olisiko tavoite 10 hyppyä, mikä ei ole kauhean normaali tavoite kilpailuun, mutta olisi hyvä keino saada teknisesti hyviä toistoja, selvitti MM-pronssimitalisti.