Hiihtoliitto on kovissa taloudellisissa ongelmissa. Se tiedotti heinäkuussa aloittavansa suuret talouden oikaisutoimet.

Hiihtoliitto on tehnyt rajuja toimenpiteitä saadakseen kasaan 350 000 euron säästöt. Vakituista henkilökuntaa on esimerkiksi lomautettu.

Yle on nyt kirjoittanut Hiihtoliiton tilanteesta. Nyt puhuttaa se, kuinka suurta tappiota Hiihtoliitto ja sen kaupallinen yhtiö Nordic Ski Finland tekevät 31. lokakuuta päättyvällä tilikaudella.

Hiihtoliiton puheenjohtaja Markku Haapasalmi ei halunnut kommentoida asiaa tarkemmin Ylelle.

– En halua kommentoida tai arvioida mitään suuruusluokkia, koska tilanne elää koko ajan ja numerot tarkentuvat, selvitti Haapasalmi Ylelle.

Eräs hiihdon sisäpiiriläinen suostui kuitenkin puhumaan asiasta Ylelle – toki nimettömänä.

– Jos ja kun on ollut liikkeellä huhuja jopa miljoonaluokan tappioista, niin niissä ei ole perää. Tällä hetkellä näyttää siltä, että tappiot asettuvat haarukkaan 500 000–600 000 euroa. Siinä ovat mukana sekä Hiihtoliitto ry että Nordic Ski Finland, linjasi tämä Ylelle.

Haapasalmi taas myönsi Ylelle, että yksi suuri takaisku oli Helsinki Ski Weeksin kansainvälinen sprinttikilpailu Olympiastadionilla.

– Stadionsprintin heikko yleisömenestys aiheutti yksinään noin 200 000 euroa tappiota. Eikä yleisötavoitteemme (8 000) edes ollut mitenkään ylioptimistinen, Haapasalmi sanoi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.