Suomen hiihtomaajoukkueeseen kuuluva Katri Lylynperä ei onnistunut viime kaudella toivomallaan tavalla. Se sai naisen tekemään isoja muutoksia.

Lylynperä, joka sijoittui vuonna 2021 MM-kisojen sprintin kahdeksanneksi, ei yltänyt viime talvena lainkaan MM-kisoihin. Nyt Lylynperä on puhunut urastaan Iltalehdelle.

Kesällä naimisiin mennyt Lylynperä vahvisti jatkavansa olympiavuoteen 2026 saakka. Mukana on kuitenkin myös uusia kuvioita.

Lylynperä aikoo nimittäin panostaa jatkossa myös pitkän matkan Ski Classics -sarjan hiihtokisoihin. Nainen paljasti Iltalehdelle, että hän teki ratkaisunsa viime keväänä.

– Minulle ei oltu keväällä luvattu MM-kisojen jälkeen yhtään maailmancupin kilpailua. Mieheni houkutteli minut kisaamaan kanssaan samaan Ski Classics -talliin. En ollut panostanut tasatyöntöön yhtään, mutta kilpailut menivät hyvin, kertoi Lylynperä Iltalehdelle.

Lylynperä aikoo jatkossakin tavoitella paikkaa maailmancupin kisoissa. Ski Classics tulee kuitenkin kyseeseen ehkä ensi vuoden alkupuolella. Lylynperä arvioi IL:lle, että Suomelta tuskin lähtee isoa joukkuetta helmikuussa Pohjois-Amerikan maailmancupin kisoihin.

– Se on melko kallis kiertue, joten sinne ei todennäköisesti lähdetä hirveän isolla joukkueella. Siinä voi olla pidempi tauko, jossa hiihtää kilpailun Ski Classicsissa. Se ei hirveästi haittaisi maailmancupia, Lylynperä pohti IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.