Suomaishiihtäjä Vilma Nissinen on tullut tunnetuksi siitä, että hän julkaisee myös hieman rohkeampaa materiaalia sosiaalisen median puolella.

Viime vuoden marraskuussa Nissinen räväytti kunnolla, kun hän poseerasi ilman vaatteita Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen Sielu & Ruumis -juttusarjassa.

Nissisen ura on ollut viime vuosina urheilullisesti alamäessä. Hän putosi A-maajoukkueesta jo reilut vuosi sitten. Vammat ja terveysmurheet ovat hidastaneet naisen menoa.

Nissinen on nyt puhunut Ilta-Sanomille ratkaisustaan lähteä alastonkuviin. Hänen mukaansa taustalla oli alun perin hassuttelua.

– Hiihtäjämiehet ottivat aikoinaan sellaisia poikakalenterikuvia. Heitin, että voisivatko naiset ottaa samanlaisia. Hain ehkä vähän verta nenästä – usein, jos nainen tekee noin, siitä tulee paskamyrsky, Nissinen sanoo IS:lle.

Nissinen halusi samalla ravistella myös ihmisten käsityksiä siitä, millaista hiihtäjän elämä on.

– Ihmiset tuntuvat kuvittelevan, etteivät urheilijat tee muuta kuin hiihtävät ja käyvät lenkeillä. Minusta on kivaa tehdä muitakin asioita. Koen, ettei se tee minusta huonompaa hiihtäjää, Nissinen sanaili IS:lle.

Nissinen on harjoitellut tänä kesänä muun muassa uuden Electrofit-tiimin mukana. Hän oli esimerkiksi syys–lokakuussa parin viikon leirillä Itävallan Ramsaussa.

– Kun tekee paljon hommia itekseen niin osaa arvostaa ympäristöä jossa kannustetaan, tsempataan ja pidetään hauskaa samalla kun urheillaan tosissaan. Ehdottomasti yks elämäni parhaita leirejä pitkälti huikeiden ihmisten ja ilmapiirin takia, kirjoitti Nissinen leirin päätyttyä Instagramissa.

Tästä Ilta-Sanomien juttu.

Tästä Helsingin Sanomien juttu kuvineen (tilaajille).