Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi on ollut jo vauhdissa alkutalven hiihtolähetyksissä. Jauhojärvi on tarjonnut myös tänä viikonloppuna tarkkoja näkemyksiään Suomen Cupin kisojen yhteydessä.

Jauhojärvi arvioi lauantain sprintin jälkeen esimerkiksi Iivo Niskasen tekemistä. Niskanen jäi sprintin välieriin. Finaalin voitti miehissä Lauri Vuorinen.

– Olisin odottanut (erävaiheessa) jopa parempaa. En tiedä, oliko siinä taktiikkaa jättäytyä muille sijoille kuin suoraan jatkoon meneville sijoille. Erittäin rauhalliset alut. Ihan kuin olisi kymppiä lähtenyt hiihtämään, arvioi Musti Niskasen tekemistä Viaplaylla.

– Spekuloinkin jo lähetyksessä, että mitä taktista oppia tämä antaa Niskaselle. Ei hän ole paljon sprinttejä hiihtänyt viime aikoina. Jokainen startti sprinttiä on eduksi ja hyödyksi, jos on maailmancupissa näitä hiihtämässä. Odotin kyllä enemmän erävaiheeseen, kun mitä Iivolta nähtiin, sanaili Jauhojärvi.

Lähetyksessä käytiin läpi myös esimerkiksi sprinttitykki Ville Ahosen tekemistä. Selostaja Jussi Eskola ja Jauhojärvi ilmaisivat pettymyksensä.

– Ville Ahoselta ei löytynyt sitä jalkaa tänään, mitä olisi tarvittu. Löytyy tietysti kaksi jalkaa, mutta ei… aloitti Eskola, kunnes vierestä tuli keskeytys.

– Saattaa olla kolmaskin, velmuili Jauhojärvi anatomian alkeista.