Norjan Martin Löwström Nyenget tarjosi suomalaisille hiihtofaneille shokkihoitoa Rukalla. Hän päihitti hiihtokuningas Iivo Niskasen 10 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa. Voitti irtosi 2,9 sekunnilla.

Niskanen johti kisaa vielä 3,1 kilometrin väliaikapisteessä. Nyenget paineli kärkeen viiden kilometrin kohdalla, eikä hän sen jälkeen päästänyt Niskasta enää eteensä.

Niskanen ilmaisi pettymyksensä suoraan kisan päätyttyä. Hän onnitteli Nyengetiä nopeasti ja paiskoi sitten sauvansa lumeen.

– Ei tunnu hyvältä. Yllättävän tiukka kisa. Odotin, että voitin. Ei pystynyt. Tuli kaveri takaa. Oli tiukka kamppailu. Loppu ei riittänyt, Niskanen selvitti Ylen haastattelussa kisan jälkeen.

Nyenget iloitsi luonnollisesti voitostaan. Hän oli kansainvälisen hiihtoliiton virallisessa stadionhaastattelussa intoa täynnä. Haastattelija tiedusteli, miltä tuntui voittaa Niskanen tämän kotikentällä.

– Kuulin vain huutoja ”Iivo Iivo” hiihtäessäni. Oli hienoa ottaa voitto täällä, kuittasi hymyilevä norjalainen.

Muista suomalaisista Ristomatti Hakola oli 17:s, Markus Vuorela 19:s, Perttu Hyvärinen 21:s, Lauri Vuorinen 25:s, Miro Karppanen 26:s, Juuso Haarala 28:s ja Ville Ahonen 30:s.