Norjan Johannes Kläbo jäi Rukan maailmancupin 10 kilometrin (p) kisan sijalle 14. Martin Löwström Nyenget kukisti maanmiehensä 42,8 sekunnilla.

Kläbon edelle ehti yhteensä peräti viisi norjalaista. Perinteisen väliaikalähdöt eivät ole koskaan olleet Kläbon vahvimpia matkoja. Myös sairastelu on haitannut valmistautumista kauteen.

Kisan jälkeen herätti huomiota niukasti kakkoseksi taipuneen Iivo Niskasen tyly reaktio tappioon. Kolminkertainen olympiavoittaja onnitteli toki ensin Nyengetiä, mutta heitti sen jälkeen sauvansa lumeen.

Kläboa ei haitannut Niskasen purkaus – pikemminkin päinvastoin.

– En tajunnut sitä, mutta se on siistiä, sanaili hän Norjan TV2:lle.

– Nyenget ansaitsi tämän. Hänellä on ollut omat ongelmansa, mutta hän näytti nyt huipputasonsa kehaisi Kläbo.

Hiihtolegenda Petter Northug kommentoi myös Niskasen temppua.

– Iivo näytti tänään tunteitaan. Se vain kertoo siitä, että hän haluaa voittaa täällä. Hän on näyttänyt maailmancup-kauden alla hyvää kuntoa. Nytkin hän kisasi vahvasti, muistutti TV2:n asiantuntija.

Niskanen itse kommentoi kisaansa Hiihtoliiton tiedotteella.

– Tasainen kisa oli tänään, ja siinä piti koko ajan pystyä työstämään. Tuli vähän lunta, niin ei ollut ihan yhtä nopea keli kuin viime viikonloppuna. Tasaiseen vetoon tuo kilpailu ratkesi ja marginaalit olivat tänään pieniä. Yleisö oli hienosti mukana ja kannusti mutta eihän tuo ollut varmaan sitä, mitä yleisö tuli hakemaan, enkä minä, Niskanen arvioi.