1990-luvun suuri suomalainen voimamies Riku Kiri on valittu Suomen voimamiesten Hall of Fameen.

Suomen Vahvin Mies ry tiedotti asiasta verkkosivuillaan. Kiristä tarinoi esimerkiksi lajilegenda Ilkka Kinnunen.

Hän kertoo tiedotteella esimerkiksi 302,5 kiloa penkistä nostaneen Kirin yrityksestä nostaa 305 kiloa. Se hylättiin lopulta, kun tuli kolahdus kannatusrautoihin.

– Katselin kauhuissani, kun Riku joutui itse kannattelemaan painoa sekuntien ajan. Lopulta hän väänsi itse raudat takaisin telineeseen. Vaikka suoritus hylättiin, se oli toisesta maailmasta. Rikun raa’an voiman määrä oli jotain aivan käsittämätöntä, hämmästeli Kinnunen.

Kinnunen paiski yhdessä Kirin kanssa myös hommia portsarina. Kerran järkäle nappasi kaksi raavasta miestä ulos ravintolasta. Molemmissa kainaloissa oli yksi mies.

– Tuota suoritusta voi pitää Rikulle pelkkänä alkulämmittelynä. Esimerkiksi voimamieskisojen farmikävelyssä hänellä oli 200 kilon paino molemmissa käsissä, Kinnunen repeili.

– Riku oli kuitenkin aina tosi rauhallinen kaveri ovella. Lupsakka ja hymy huulilla, ei pienistä stressannut. Jos hän meni sanomaan asiakkaalle, että nyt on kotiinlähdön aika, ei siinä yleensä paljon vastaväitteitä tullut. Oli hän sellainen jättiläinen, muistutti Kinnunen.

Kiri ylsi parhaimmillaan maailman vahvin mies -kilpailun hopealle.