Vuokatin Suomen Cupin hiihdoissa kilpailtiin sunnuntaina viesteissä. Naisten viestin voitti Kainuun Hiihtoseura ja miesten Jämin Jänne.

Kainuulaisten ankkuri Anne Kyllönen peittosi lopussa niukasti Vuokatin ankkurin Jasmin Kähärän. Johanna Ukkola ja Anni Alakoski olivat voittajajoukkueen kaksi muuta jäsentä. Jämin Jänteen voittajajoukkueessa hiihtivät Lauri Lepistö, Niko Husu ja Markus Vuorela.

– Melkein kenet tahansa olisin ottanut vastaani loppusuoralle, paitsi Jasmia (Joensuu) tai Jasminia (Kähärä). Suunnitelmanani oli tehdä pitkää kiriä. Pienen miinuksen annan itselleni etten tehnyt kunnon kurotusta, myönsi Kyllönen Hiihtoliiton tiedotteella.

Kähärä on hiihtäjä, jonka suurta kansainvälistä läpimurtoa on odoteltu vesi kielellä. Naisella oli myös ikävää kerrottavaa Ylen haastattelussa. Täysin terve hän ei ole maailmancup-kauden alla.

– Ollut pientä takareisi-pakara-alueella sellaista pientä rasitusvammaa. Ei ollut järkeä hiihtää kahta kisaa, kovaa sprinttiä ja viestiä, tähän. Toivotaan, että parin viikon päästä tilanne on jo rauhoittunut hyväksi ja pystyn hiihtämään pertsaakin kilpaa, Kähärä harmitteli Ylelle.

Ylen asiantuntija Jussi Piirainen myönsi, että on ”huolestuttavaa”, jos vamma vaikuttaa jopa Kähärän kisakalenteriin.

– On järkevää, ettei hän kisaile liian paljon, kun päätähtäimet ovat kuitenkin maailmancupissa. Hänellä on edellytykset päästä jossakin vaiheessa kärkisijoille asti. Aina pitää olla tarkkana, kun on tällaisia vaivoja taustalla, Piirainen sanoi Ylelle.

Tästä Ylen juttu.