Levillä nähtiin viikonloppuna naisten pujottelun maailmancupia. Suomalaisittain ei nähty suurta juhlaa. Tunnelmaa latisti vielä se, että lauantaina keskeyttänyt Rosa Pohjolainen päätti jättää sunnuntain kisan väliin. Kalle Palander reagoi ratkaisuun Ylellä.

Naisten maajoukkueen päävalmentaja Mikael Kurki kertoi Ylelle, että ratkaisu tehtiin aamulla.

Palanderilta löytyi ymmärrystä ratkaisulle. Hän myönsi kuitenkin suoraan, että kyllähän se hämmensi.

– Mitä tässä nyt enää voi sanoa. Aika ihmeellinen juttu, sillä eivät olosuhteet tule tästä kuitenkaan jatkossa paranemaan tämän kauden aikana, Palander päivitteli Ylelle.

Pohjolainen on ollut viime vuosina kahdessa polvileikkauksessa. Kurki korosti sitä, että nyt halutaan katsoa isoa kuvaa.

– Emme halua riskeerata tulevaisuutta yhtään, ja urheilijan pitää itse haluta startata. Kun laskija on itse varma, hän menee starttiin. Silloin kun hän ei ole, silloin hän ei starttaa, Kurki avasi Ylelle.

Kurjen sanoista kerrottiin myös Palanderille. Maailmanmestari päätti tällä kertaa – harvinaista kyllä – olla sanomatta täysin suoraan näkemystään.

– Melkein parempi, että olen hiljaa. En oikeasti osaa sanoa. Eivätköhän he itse tiedä paremmin päätöksensä. Aikamoista, täytyy sanoa, kuittasi Palander Ylelle.

USA:n Mikaela Shiffrin voitti Levin pujottelun sunnuntaina. Suomalaisia ei päässyt maailmancupin pisteille.