Jääkiekon SM-liigan tulevaisuus on ollut yksi viime aikojen puheenaiheista suomalaisessa kiekossa. Meteliä on pitänyt esimerkiksi Jokerit. Nyt on saatu SM-liigan osakkaiden ulostulo.

Mestiksessä pelaava Jokerit on ilmoittanut, että seuralla ei ole mikään kiire SM-liigaan. Noustakseen pitää voittaa Mestis ja karsintasarja sekä lunastaa Liiga-osake, jonka hinnaksi on sanottu 3,6–3,8 miljoonaa euroa.

– Hinnan muodostumisella ei oikeastaan ole väliäkään, jos se on noin kallis, ettei edes Jokerit pysty sitä ostamaan, kommentoi Jokerien hallituksen puheenjohtaja Mikko Saarni hiljattain seuran verkkosivuilla.

Liigan verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa ei ollut mitään uutta tietoa. Alla pari lainausta tiedotteesta.

– Liiga on murroksen äärellä. Olemme siirtymävaiheessa vanhasta kohti uutta, ja matka on vasta alussa. Ensimmäiset suuret päätökset on tehty, ja merkittävin niistä oli karsintojen palauttaminen Liigan ja Mestiksen välille kaudesta 2024–25 alkaen.

– Liigalla on juuri nyt käynnissä hieno urheilullinen jakso. Peli on viihdyttävää, sarjan yleisömäärät kasvussa ja lajin kiinnostavuus on korkealla. Näemme tulevaisuudessakin suuria mahdollisuuksia suomalaiselle jääkiekkoilulle, ja meillä on osaltamme keskeinen rooli näiden visioiden toteutumisessa. Tämän vastuun haluamme kantaa. Yhdessä, selvitettiin tiedotteella.

Somessa syttyi todellinen raivo tiedotteen vuoksi. Suurin osa ei pitänyt näkemästään.

– Tiedote, jossa ei tiedotettu yhtään mitään. Hyvin te vedätte.

– Tiedote samaa tasoa kuin omat lukioaikaiset kirjoitustehtävät. Sivu tekstiä ilman mitään sisältöä.

– Aivan nollatason tiedote. Suorastaan vittuilua… Jos ei ole mitään sanottavaa, niin olkaa nyt helvetti hiljaa, älkääkä jauhako aivan loputonta paskaa, paalutti kolmas.

Päivitys tästä ja tiedote tästä.

Liiga

@smliiga
Jääkiekon SM-liiga Oy:n osakkaiden tiedote: Yhdessä kohti tulevaa

Suomen jääkiekkoilun pääsarja Liiga on ollut viime aikoina suuren julkisen huomion kohteena. Keskustelu on painottunut vahvasti sarjan tulevaisuuden ympärille: Miltä Liiga näyttää, kun kuljetaan kohti 2030-lukua?…