Suomen Hiihtoliitossa on tapahtunut viimeisen vuoden aikana paljon muutoksia. Maanantaina selvisi yksi uusi käänne liitossa.

Hiihtoliitto tiedotti, että puheenjohtaja Markku Haapasalmi ei ole enää ehdolla puheenjohtajaksi ensi maaliskuussa. Hän on ollut Hiihtoliiton puheenjohtaja vuodesta 2017 ja oli sitä ennen neljä vuotta varapuheenjohtaja.

– Kun minut valittiin puheenjohtajaksi kuusi vuotta sitten, päätin jo silloin, että kolme kaksivuotiskautta on sopiva jakso minulle, jos luottamusta riittää, Haapasalmi avasi tiedotteella.

Haapasalmi valittiin puheenjohtajaksi tilanteessa, jossa Lahden 2017 MM-kisojen taloudellinen tappio oli vienyt Hiihtoliiton taloudellisiin vaikeuksiin. Hiihtoliitto sai tappion seurauksena maksettavakseen 2,7 miljoonan euron lainan Lahden kaupungille. Vaikeasta tilanteesta huolimatta Hiihtoliitto teki vuosina 2018–2022 ylijäämää 1,7 miljoonaa euroa.

– Olen erittäin iloinen noiden viiden vuoden talouskehityksestä. Myös yhteistyökumppaneiden osalta tilanteemme on määrällisesti paras koko 2000-luvulla. Työtä on vaadittu paljon niin toiminnanjohtajalta, henkilökunnalta kuin luottamusjohdoltakin. Etenkin, kun tilanteen hieman helpottaessa päälle iskivät koronavuodet sekä Venäjän hyökkäys Ukrainaan. Ne toivat mukanaan yleismaailmalliset taloushaasteet. Lisäksi tapahtumana erinomaisen palautteen saaneen ja palkitun Helsinki Ski Weeksin taloudellinen epäonnistuminen yhdistettynä mittavaan kustannusten nousuun on tänä vuonna asettanut Hiihtoliiton maksuvalmiuden koetukselle, Haapasalmi linjasi.

Hiihtoliitossa pyörivät nyt muutenkin muutoksen tuulet. Haapasalmi teki selväksi, että hän jatkaa täydellä tarmolla hommia oman pestinsä loppuun saakka.

–  Liittovaltuusto valitsee maaliskuun lopussa uuden puheenjohtajan. Siihen saakka teen luonnollisesti täysillä töitä ja niitä riittää. Haluan kuitenkin jo tässä vaiheessa kiittää kaikkia lajiyhteisömme ihmisiä, niin henkilökuntaa, urheilijoita kuin luottamushenkilöitäkin mielenkiintoisista vuosista ja hyvästä yhteistyöstä. Lämmin kiitos myös yhteistyökumppaneillemme ja lukuisille muille sidosryhmille, joiden kanssa olen saanut tehdä yhteistyötä. Nyt toivotan kaikille rauhallista joulua ja hyvää uutta vuotta, Haapasalmi päättää.