Suomen Golfliitto on nauttinut viime päivinä ikävästä julkisuudesta. Tällä viikolla tiedotettiin, että Golfliitto on valinnut amatöörimaajoukkueiden valmentajaksi entisen pelaajan Mikael Salmisen.

Salmisella ei ole esimerkiksi PGA-koulutusta, eikä hän ole ollut viime vuosina mukana kilpagolfissa. Golfliiton toiminta on saanut tapauksen myötä rajua kritiikkiä.

Ongelma on kuitenkin ilmeisesti paljon isompi. Suomen naisgolfin ykköstähti Matilda Castren tiputti Ylelle ikäviä väitteitä liiton touhusta.

– En ole koskaan kuullut, että kukaan sanoisi ”vitsi, miten hienosti liitto on hoitanut hommat”. Yleinen keskustelu on todella negatiivista, mikä on harmillista, avautui Castren Ylelle.

Castren kertoo, että ongelmia on ollut ennenkin. Nyt varsin ajankohtaisena huolena on onneton valmistautuminen Pariisin olympialaisiin.

– Olympialaisiin valmistautuminen on ollut ihan olematonta. Kysyin viime vuonna monta kertaa, mikä on homman nimi, kun kisat ovat tulossa. Nyt kisoihin on alle kahdeksan kuukautta, eikä meillä ole vieläkään mitään toimintaa, olympialaisiin tähtäävä Castren hämmästeli Ylelle.

Castren kertoi, että meininki oli täysin toisenlaista ennen Tokion olympialaisia. Tuolloin järjestettiin selvin sävelin leiritystä ja etätapaamisia.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS