Maastohiihdon maailmancup jatkui lauantaina Sveitsin Gomsissa vapaan hiihtotavan sprinteillä. Naisten kilpailussa suomalaisista erävaiheisiin ylsivät Jasmi Joensuu ja Jasmin Kähärä. Kähärä oli lopputuloksissa kymmenes ja Joensuu 28:s.

Kerttu Niskanen oli kilpailun 32:s, Johanna Matintalo 36:s, Krista Pärmäkoski 38:s ja Tiia Olkkonen 42:s.

Miehissä eriin ylsivät Joni Mäki, Lauri Vuorinen ja Niilo Moilanen. Joni Mäelle tuli kahdeksas sija, Vuorinen oli 23:s ja Niilo Moilanen 28:s. Muista suomalaisista Emil Liekari oli 34:s, Juuso Haarala 44:s ja Wiljam Mattila 56:s.

Naisissa Linn Svahn johdatti Ruotsin vitoisvoittoon. Norjan Johannes Kläbo vei miesten kisan.

Sami Jauhojärveä kuultiin jälleen Viaplayn asiantuntijana. Jauhojärvi on aiemminkin kritisoinut Jasmin Kähärän taktista silmää, ja ”Mustilla” oli jälleen selvä analyysi naisen otteista.

– Kähärältä nähtiin nyt pirteää hiihtämistä. Taktisesti alkuerässä hyvää hiihtämistä. Sulki kaistat, piti paikkansa. Juuri sitä röyhkeyttä, mitä sprintisssä pitää olla. Välierävaiheessa taas Kähärältä tuli pikku nukahdus siinä – myönsi sen myös haastattelussa – tuossa mäen päällä. Päästi siitä Linn Svahnin sisältä ohi laskuun lähdettäessä.

– Trondheimissa välierissä 12:s. Siellä hän kaatui. Nyt päivän kilpailussa kymmenes. On hienoa, että meillä on nyt myös vapaan sprintteri, kehui mies hetkeä myöhemmin.

Kähärä itse arveli, että tulos vastasi tämän hetken tasoa.

– Kyllä tuo varmaan aika sellainen oman tason mukainen suoritus oli. Vapaan sprinttiä kun hiihdetään, niin aina se välierä on tavoitteena – vähintään, Kähärä sanoi Ylelle.

– Siinä oli monta ruotsalaista vastassa ykkösvälierässä. Ihan ei loppuun asti oma vauhti kestänyt, mutta ihan hyvä taistelu kuitenkin, arvioi Kähärä Ylelle.

LUE MYÖS