Maastohiihdon maailmancupissa kilpailtiin perjantaina perinteisen hiihtotavan sprinteillä. Norjan Erik Valnes ja Ruotsin Linn Svahn olivat päivän voittajat.

Parhaan suomalaissijoituksen nappasi naisten kisan kymmenenneksi yltänyt Jasmi Joensuu. Välieriin ylsi myös Anne Kyllönen (11:s). Miehissä Lauri Vuorinen oli 13:s.

– Kymmenen parhaan joukossa ja välieräpaikka, niin siihen olen toki tyytyväinen. Aika pienestä jäi finaalipaikka tänään kiinni, mutta kuitenkin positiivinen päivä. Pystyin jatkamaan hyvää tekemistä ja tästä on erittäin hyvä jatkaa kautta eteenpäin. Vielä on monta kisaa jäljellä, missä on mahdollisuus tavoitella sitä finaalipaikkaa, Joensuu arvioi Hiihtoliiton tiedotteella.

Lauri Vuorinen oli puolestaan varsin pettynyt. Hän harmitteli taktisia valintojaan.

– Sprinttipäivä ohi ja periaatteessa kulku oli ihan hyvää tänään, mutta erä tuli kyllä hiihdettyä tyhmästi. Siitä ei sitten ansaittu jatkopaikkaa ja oli kyllä huonoa tekemistä. Tavoitteena oli lähteä rauhassa ja sitten kohentaa asemia tuohon nousun loppuun, että olisi sitten hyvällä paikalla loppukiriin.

– Se meni nyt sitten ihan pieleen. En päässyt oikein mihinkään, ja olin kuudentena viimeiseen laskuun. Siitä ei tuon enempää pystynyt nousemaan. Kolmanteen sijaan erässä se riitti. Vähän harmittaa ja ärsyttää, että jäätiin nyt tuohon, Vuorinen kertasi tiedotteella.

Naisissa muista suomalaisista Johanna Matintalo oli 15:s, Katri Lylynperä 17:s, Jasmin Kähärä 22:s ja Tiia Olkkonen 29:s. Miehissä Joni Mäki oli 15:s, Niilo Moilanen 17:s ja Iivo Niskanen 25:s. Ristomatti Hakola (36:s) ja Lauri Lepistö (47:s) jäivät aika-ajoon.

Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi teki studiossa omia huomioitaan. Hän laukoi kriittisiä kommentteja Jasmin Kähärän taktisesta silmästä naisten ensimmäisessä erävaiheessa. Hän hämmästeli, kuinka eränsä kakkosena ollut Kähärä nukahti pahasti tärkeässä kaarteessa.

– Tyhjää jää kattelemaan. Hän nostaa selän pystyyn. Olisi vain pitänyt painaa vain menemään kurviin, jarruttanut siihen ja ottanut tilan. Kyllä siitä (Katharina) Hennig olisi joutunut väistämään, kun oli hieman takana. Samoin luultavasti Moa Lundgren. Tyhjää antoi tilaa tässä, hämmästeli ”Musti”.

Jauhojärvi toki muistutti, että Kähärä sai pikakomennuksen sprinttiin. Hän tuli mukaan Kerttu Niskasen sairastumisen myötä.

LUE MYÖS