Yksi Tour de Skin keskiviikon pettyneimmistä miehistä oli Norjan Harald Östberg Amundsen. Tour de Skin kärkimiehen leikki Davosin vapaan sprinteissä päättyi ensimmäiseen erävaiheeseen.

Amundsen oli erässään hyvissä asemissa kakkosena, kun hän kaatui mutkassa. Amundsen reagoi tapahtuneeseen rajusti ja alkoi heti paiskoa kamojaan.

Hidastuksista näkyi, kuinka Amundsen hakkasi sauvallaan mainosaitoja suksiessaan hitaasti kohti maalia. Viaplayn asiantuntija Sami Jauhojärvi ojensi miestä selostamosta.

– Ei ollut tämän mainoksen vika tämä kaatuminen. Ymmärrettävää, että tunteet ovat pinnassa, selvitti ”Musti”.

– Ei saa muuten millään tuota oikeanpuoleista sauvaa rikki, vaikka on kaksi kertaa kokeillut, arvioi selostaja Jussi Eskola vieressä.

– Pitäisi antaa kaverille vähän neuvoja, että huitaisee ylhäältä päin tuohon mainosaitaan, niin napsahtaa helpommin poikki, ohjeisti Jauhojärvi.

Ylen asiantuntija Aino-Kaisa Saarinen pohti puolestaan norjalaistähden asetelmia Tourin kokonaistilanteen suhteen.

– Amundsenille tulee nyt tiukat paikat Tourin voiton suhteen. Ei ainakaan vielä voida häntä voittajaksi kuuluttaa. Vanhat merkit kuitenkin menevät niin, että yhden epäonnistumisen Tour kestää, sanaili Saarinen Ylen chatissa.

Amundsen jatkaa Tour de Skin kärjessä. Hän on 11 sekuntia maanmiehensä Erik Valnesin edellä ennen torstain 20 kilometrin perinteisen takaa-ajokisaa.

Keskiviikon sprintin iso suomalaisonnistuja oli Lauri Vuorinen. Hän ylsi lopulta kahdeksanneksi.

– Sprinttipäivä takana ja sillä tavalla mielenkiintoinen päivä, että yleensä on tottunut tuoreella kropalla hiihtämään sprinttejä, mutta nyt oli jo paljon väsymystä kropassa. Ollaan vielä aika korkealla, niin oli kyllä vaikea verryttely ja pahalta tuntui koko päivän. Lopulta kulki kuitenkin ihan hyvin ja olen kyllä tyytyväinen tulokseen, vaikka ainahan sitä finaaliin haluaisi.

– Erähiihto ei ollut mitään hirveän hyvää, jäätiin vähän telineisiin ja liian kauas kärjestä aina heti lähdön jälkeen. Ohituksia piti sitten tänään tehdä, mutta niitäkään ei määräänsä enempää pystynyt tekemään. Aika maksimaalinen suoritus siltä kannalta tuli. Ihan hyvä päivä ja hyvät asetelmat huomiseen, Vuorinen arvioi Hiihtoliiton tiedotteella.