Komean painonnostouransa viime vuonna lopettanut Anni Vuohijoki tunnetaan myös lääkärinä ja eräänlaisena sosiaalisen median vaikuttajana.

Vuohijoki kirjoittaa ajoittain myös työhönsä liittyviä sosiaalisen median päivityksiä. Hän pureutui hiljattain Instagramissa yhteen ongelmallisena pitämäänsä asiaan.

– Saisiko äkkiä jonkun kuurin? Tämä on yleisin pyyntö potilaalta vastaanotolla. On kyseessä sitten kuume (jos kuumetta yli 38 potilaan toiveissa on usein ab-kuuri, jotta tauti hoituu nopeammin. Virhe) tai potenssiongelmat, suurin osa toivoo sen nopean helpotuksen eikä vaatimuksena ole edes pysähtyä miettimään asiaa hetkeksi, aloitti Vuohijoki.

– Terveyteen ja hyvinvointiin liittyvissä teoissa meillä on aina vastassa aika, arvot ja hyödyt. On kysymyksessä sitten painonpudottaminen, muutokset elintavoissa tai sairaudenhoito, puntaroimme aina haittojen ja hyötyjen sekä ajanhallinnan kautta.

– Liikunnassa kuurit ovat vallanneet kehonmuokkauksen ja laihdutuskuurien rinnalle on noussut erilaiset painonpudotusta tai lihastenkasvatusta tukevat lääkkeelliset kuurit. Hyväksymme näitä samalla enemmän kuin ennen. Yksilön oma asiahan tuo on? Kyykkytreenit ovat vaihtuneet BBL (rasvansiirto pakaroihin).

– Kysymys on lopulta arvoista. Arvostammeko sitä työtä, jonka saavutuksien eteen olemme tehneet, vai sitä illuusiota, että ihmiset ajattelevat meidän tehneen sen työn? paalutti Vuohijoki.

Päivitys kokonaan tästä.

LUE MYÖS