Hiihtolegenda Petter Northug ilahdutti viikonloppuna, kun hän taisteli kakkoseksi Norjan Cupin 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

Kisan jälkeen alkoivat spekulaatiot Northugin mahdollisesta paluusta huippuhiihtoon. Mies itse ei pitänyt täysin mahdottomana ajatuksena, että hän kilpailisi ensi vuonna kotinurkillaan Trondheimissa järjestettävissä MM-kisoissa. On toki sanottava, että kaikki Norjan kovimmat hiihtotähdet eivät olleet mukana viikonlopun kisassa.

Northug kommentoi Ylen haastattelussa viikonlopun jälkeen myös Iivo Niskasen touhua. Suomalaistähti epäonnistui pahasti tasatyöntökokeilussaan Vantaan SM-kisoissa ja romahti kahdeksanneksi 20 kilometrin perinteisen hiihtotavan kisassa.

– Iivo voi tulla Norjaan treenaamaan minun kanssani tasatyöntöä ja opettelemaan, miten valitaan oikeat sukset kilpailuihin, vinoili Niskanen Ylelle.

Granåsenin stadion, jossa järjestetään ensi vuonna MM-kisat, on muutenkin hyvin tuttu Northugille.

– Mäkihyppyennätykseni 78 metriä on tehty siellä. Janne Ahonen voi kuitenkin hengähtää rauhassa; siihen lajiin en MM-kisoihin yritä, veisteli mies Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS