Camilla Richardsson on juossut Barcelonassa Suomen ennätyksen naisten puolimaratonilla. 30-vuotias kestävyysjuoksija kellotti ajan 1.09.55 ja oli seitsemäs. Nina Chydenius oli Barcelonassa 17:s ajalla 1.13.33.

Aiempi SE-aika (1.10.04) oli Annemari Sandellin nimissä. Sandell teki tuon aiemman ennätyksen vuonna 1998. Omaa ennätystään Richardsson paransi 13 sekuntia.

Richardsson myönsi kisan jälkeen, että hän toivoi paljon kovempaa aikaa.

– Odotukseni olivat kovemmat. Jopa alle 1.09:n aikaa ajattelin, koska talven harjoittelu on sujunut hyvin ja olen tehnyt hyviä treenejä, Richardsson kertoi SUL:n tiedotteella.

– Mutta juoksussa oli kauhea tuuli. Viimeiset 4–5 kilometriä joutui painamaan kuin seinään. Säätilaan nähden aikani oli jopa yllättävän hyvä. Ei ollut ihan paras päivä muutenkaan. Jalat tuntuivat hyviltä, mutta tuuli ja kylmyys jäykisti menoa, Richardsson harmitteli.

– Kun maaliin oli vielä kilometri, katsoin että 3.20 on aikaa Suomen ennätykseen. Silloin tuli mieleen, että nyt on pakko.

Richardssonin on tarkoitus kilpailla seuraavaksi kahden viikon päästä jälleen Espanjassa. Tuolloin olisi vuorossa 10 kilometrin katukisa.

– Täytyy nyt katsoa tilanne ja kisaohjelma vielä uudestaan läpi valmentajani Jukka Keskisalon kanssa. Aika paljon jäi hampaankoloon tästä juoksusta, Richardsson myönsi.

Richardsson iloitsi päivästään myös Instagramissa. Naiselle sateli onnitteluita.

– Mahtava homma!! hihkui Mari Eder.

– Onnea! sanaili Annimari Korte.

– Woopwoop!! heitti toinen juoksija Nathalie Blomqvist.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS