Hiihdon maailmancup jatkuu ensi viikolla kahden viikon kiertueella Pohjois-Amerikassa. Eri maiden joukkueet turneelle ovat herättäneet keskustelua.

Norjan hiihtojoukkueessa on 11 miestä ja seitsemän naista. Ruotsilta lähtee kahdeksan miestä ja kahdeksan naista. Suomen joukkueessa on puolestaan viisi miestä ja viisi naista.

Vuonomaan joukkueeseen ei mahtunut esimerkiksi Jan Thomas Jenssen. Jenssen muistetaan aiemmin tältä kaudelta Rukan 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan voitosta.

USA:n hiihtotähti Jessie Diggins on muistuttanut VG:lle, että monet jenkkihiihtäjät tekevät valtavasti töitä päästäkseen kilpailemaan Eurooppaan.

– Tiedän vain, että monet hiihtäjämme tekevät paljon töitä kerätäkseen rahaa Eurooppaan koko kautta varten.

– Se on kallista. Monilla joukkuekavereillani on sivutyö hiihtämisen lisäksi, jotta he voivat kilpailla Euroopassa koko talven. Näen henkilökohtaisesti ja joukkueen puolesta paljon uhrauksia, joita tehdään rahan keräämiseksi, koska rakastamme tätä.

USA:n miesten joukkueen sprinttitykki Ben Ogden ilmaisi pettymyksensä VG:lle.

– En tiedä, kuinka Suomen, Ruotsin ja Norjan budjetit toimivat… Mutta puhuin Norjan joukkueessa olevalle ystävälleni, joka ei päässyt mukaan, vaikka olisi maksanut matkan itse. Mutta se ei ollut mahdollista.

– Älkää nyt viitsikö. Haluamme nähdä kaikki parhaat USA:ssa. Onneksi monet parhaat myös tulevat. Haluan näyttää Yhdysvaltoja kavereilleni, joihin olen tutustunut maailmancupissa. Tämä on siihen hyvä mahdollisuus, paalutti Ogden.

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup
Canmore 9.-13.2.2024
Minneapolis 17.-18.2.

Naiset
Jasmi Joensuu, Anne Kyllönen, Jasmin Kähärä, Johanna Matintalo, Kerttu Niskanen

Miehet
Perttu Hyvärinen, Remi Lindholm, Niilo Moilanen, Joni Mäki, Lauri Vuorinen

LUE MYÖS