Krista Pärmäkosken uran mahdollinen jatko on yksi Suomen hiihtokansaa eniten puhuttavista asioista. Lajilegenda Aino-Kaisa Saarinen on nyt puhunut aiheesta.

Pärmäkoski kertoi alkuvuodesta Alpe Cermisin nousun jälkeen, että hän ei tule enää vetämään tuota nousua huippu-urheilijana. Pärmäkoski ei kuitenkaan kertonut, jatkuuko ura tämän kauden jälkeen.

Tammikuussa tilanne alkoi näyttää huonolta, kun Pärmäkoski romahti Gomsin maailmancupin normaalimatkan kisassa jämäsijoille. Canmoren ja Minnesotan maailmancupin kisat väliin jättänyt Pärmäkoski palasi huipulle Lahdessa, kun hän voitti 20 kilometrin perinteisen kisan.

Ylen asiantuntijana työskentelevä Aino-Kaisa Saarinen kehui naisen otteita Lahdessa. Hän kommentoi myös lopettamisspekulaatioita.

– Hän on maininnut lopettamisestaan useita kertoja ja on sitä pyöritellyt. Itse koen, että pitää tulla sisältä todella vahva tunne siitä, että haluaa oikeasti jättää hiihtouran.

– Tällä hetkellä tuntuu, että hän nauttii hiihtämisestä. Vaikea kuvitella, että ura jäisi tähän kauteen, pohti Saarinen Ylelle.

Pärmäkosken edellinen maailmancupin voitto oli maaliskuulta 2018.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS