Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski ovat pitkään olleet Suomen naishiihdon kärkinimet. Hiihtolegenda Aino-Kaisa Saarinen on puhunut Ylellä hieman tuon kaksikon jälkeisestä ajasta Suomen hiihdossa.

Niskasella on ikää 35 vuotta, eikä hän ole lopettamassa uraansa hetkeen. 33-vuotias Pärmäkoski on puolestaan vihjaillut useaan otteeseen uransa päättymisellä. Varmuutta ei ole siitäkään, onko hän mukana enää ensi kaudella.

Kenestä sitten tulee manttelinperijä kaksikolle? Saarinen nosti Ylellä esille 27-vuotiaan Johanna Matintalon nimen. Matintalo on ottanut viime aikoina kehitysaskelia myös normaalimatkoilla.

– Distanssipuolella oli pitkään hankalampaa. Hän vaihtoi valmentajakseen Ville Nousiaisen, minkä jälkeen tulosta on alkanut tulla. On selvä kasvamisen merkki, että tunnistaa muutoksen tarpeen. Tämä tiimi selvästi toimii, arvioi Saarinen Ylelle.

– Johannalla on juoksupuolelta hyvät ominaisuudet siihen, että hän pystyisi lyömään perinteisellä kiilaa aivan maailman kärkeen. Hän on vahvin ehdokas Kristan ja Kertun manttelinperijäksi, jatkoi Saarinen.

Hiihdon maailmancup päättyy tulevana viikonloppuna Ruotsin Falunissa.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS