Yksi Suomen hiihdon nousevista toivoista on ollut 24-vuotias Arsi Ruuskanen. Mieheltä nähtiin tämän kauden mittaan kivoja suorituksia, mutta aivan toivottua tulosta ei tullut.

Ruuskasen sesongin kruunu oli mahtihiihto Tour de Skin päättävässä Alpe Cermisin nousussa. Hän oli upeasti yhdeksäs 10 kilometrin (v) pätkällä.

Falunin 20 kilometrin vapaan hiihtotavan yhteislähtökisa olikin sitten jälleen tuskaa. Ylen asiantuntija Ville Nousiainen seurasi, kun Ruuskanen tuli maaliin sijalla 42.

– Ei ollut mikään hyvä hiihto Arsilta. Arsi on näissä yhteislähtökisoissa, varsinkin kun on näin paljon porukkaa ja aika helppo maasto, niin hänen perusmatkavauhti ei ole riittävän hyvä, että hän pystyisi helposti tekemään ohituksia ja pääsemään niihin hyviin paikkoihin.

– Tässäkin lähdettiin yllättävän aikaisin ja muutamaan kertaan spurttaamaan ja sitä kautta sitä haitariefektiä tulee. Takajoukoilla tulee paljon enemmän. Syy voi olla myös tämä. Emme toki nähneet Arsin hiihtoa, olisiko ollut paukkuja hiihtää kovempaa, arvioi Nousiainen Ylen lähetyksessä.

LUE MYÖS