Iivo Niskanen ja Kalle Parantainen ottivat Kuopion Suomen Cupin hiihdoissa yhteen varsin poikkeuksellisella tavalla. Hiihtoliiton sääntöryhmä ei asiaa pohdittuaan antanut kummallekaan urheilijalle lisärangaistuksia aiemmin kerrotun suullisen huomautuksen lisäksi.

– Sääntöryhmän osalta tapauksen käsittely on päättynyt ja kilpailun tuomarineuvoston päätös suullisesta huomautuksesta molemmille urheilijoille jää voimaan. Kolmesta jäsenestä koostunut asiantuntijaryhmä käsitteli kilpailun tapahtumat perustuen tuomarineuvoston puheenjohtajan erilliseen raporttiin sekä käytettävissä olevaan video- ja kuvamateriaaliin.

– Sääntöryhmän asiantuntijaryhmä piti Kuopion Suomen Cupin miesten viestihiihdon jälkeisiä tapahtumia maastohiihdon lajikulttuuriin sopimattomana käytöksenä, kerrottiin tiedotteella.

Äänekosken SM-kisoissa mukana ollut Kalle Parantainen ei voinut käsittää liiton toimintaa. Hän antoi palaa Iltalehden haastattelussa.

– Hiihtoliiton touhu on ihan munatonta. Ei siellä uskalleta tehdä mitään, kun toisella puolella on Iivo Niskanen, paalutti Parantainen Iltalehdelle.

Parantainen väitti Kuopiossa, että Niskanen potkaisi häntä tarkoituksella kesken viestikisan. Niskanen ei ollut samaa mieltä. Parantainen väitti Niskasen myös nimitelleen häntä maalissa. Niskanen kiisti myös tuon väitteen.

– Mielelläni olisin anteeksipyynnön ottanut toiselta osapuolelta, kun potkiminen sun muut eivät kuulu hiihtoon. Jos Hiihtoliiton päätös on, että se on sallittua, niin herää kysymys, saanko minäkin tehdä samaa, Parantainen hämmästeli IL:lle.

Tästä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS