Helsingin Sanomat kirjoitti hiljattain mielenkiintoisesta suomalaisesta nyrkkeilylupauksesta Ismail Umarista. Juttu kiinnitti myös judoka Martti Puumalaisen huomion.

Umarista toivotaan seuraava suomalaista miesnyrkkeilijää olympialaisissa. Joni Turunen oli mukana vuonna 2000 Sydneyn olympialaisissa, mutta sen jälkeen olympiamenestys on ollut naisten varassa. Mira Potkonen otti kaksi perättäistä olympiapronssia vuosina 2016 ja 2020.

Helsingin Sanomat kirjoitti jutussaan suomalaisen nyrkkeilyn historiasta tavalla, joka ei miellyttänyt Puumalaista.

– Suomalaisten miesnyrkkeilijöiden olympiamitalit on nimittäin nopeasti lueteltu: kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja 12 pronssia. Kultamitalit ovat vuosilta 1936 ja 1952. Viimeisimmästä mitalista, Jyri Kjällin pronssista, on 32 vuotta, luki jutussa.

Puumalainen ei voinut ilmeisesti kuin nauraa. Hän hämmästeli väitettä Instagram Storiesissa.

– 16 mitalia ei ole kyllä kovin nopeasti lueteltavissa, päivitteli järkäle.

Puumalainen taisteli viime vuonna EM-kultaa yli 100-kiloisten sarjassa. Hän on hankkinut judon olympiapaikan Pariisiin. Suomen olympiamitalit judossa on toki helppo luetella: niitä on nolla.

Ismail Umar hävisi muuten jutun julkaisun jälkeen olympiakarsinnan toisen ottelun Italiassa. Turkmenistanin Odajev Saparmyrat oli parempi hajaäänin 4–1.

LUE MYÖS