Yle tiputti maanantaina uutispommin, joka on ravisuttanut suomalaista talviurheilua. Yle kertoi Hiihtoliiton lähettäneen mäkihypyn ja yhdistetyn työntekijöille viestin, jossa kerrottiin, että urheilijoille ei ole luvassa minkäänlaista maajoukkueharjoittelua treenikaudella.

Asia koskettaa esimerkiksi Ilkka Herolaa. MM-mitalisti on ollut viime vuodet Suomen yhdistetyn ykkösnimi. Hän avautui asiasta Helsingin Sanomien haastattalussa.

– Hommat on sössitty. Lähinnä on odotettu, miten paha tilanne on. Kaikista talousluvuista pystyi päättelemään, että katastrofihan se on, linjasi mies HS:lle.

Herola hämmästelee uutista. Hän ihmetteli ”mitä virkaa Hiihtoliitolla enää on”, jos se ei pysty järjestämään maajoukkuetoimintaa.

– Mitä muutakaan toimintaa ne sitten järjestävät? Tämähän on konkurssiin asetettava järjestelmä, sillä siitä tulee muuten Suomen hiihtourheilun suurin jarru. Nehän estäisivät kaiken toiminnan.

Myös maastohiihdon puolella on isoja ongelmia. Herolan hyvä ystävä Iivo Niskanen ei ole näillä näkymin maajoukkueen mukana harjoituskaudella. Vaikeudet eivät ilmeisesti ole yhtä isoja kuin yhdistetyssä ja mäkihypyssä.

Tästä Helsingin Sanomien juttu.

LUE MYÖS