Frisbeegolfia seuraavat pääsevät nauttimaan neljän päivän ajan huippuluokan viihteestä, kun Champions Cup major pärähtää käyntiin huomenna torstaina. Turnauksessa on mukana kymmenen suomalaista, viisi miestä sekä viisi naista. Samalla nähdään pitkään odotettu paluu, sillä Eagle McMahon palaa pitkältä sairaslomalta pelikentille. Eaglen piti pelata jo edellisenä viikonloppuna Nashvillessä, mutta jättäytyi pois viime hetkellä selkäongelman takia.

Tänä vuonna Champions Cup pelataan erittäin haastavalla Northwood Parkin radalla WR Jacksonin sijasta. Jälkimmäisenä mainittua rata, jossa Champions Cupia on edellisvuosina pelattu on huoltotoimenpiteiden alla, jonka myötä rata vaihtui ainakin tälle vuodelle. Radalta löytyy useampi väylä, niin avoimelle, kuin naisten luokalle, joista birdejä on ottanut vain muutamat pelaajat läpi historian. Tästä hyvänä esimerkkinä väylä 12, jonka vain yhdeksän pelaajaa on onnistunut koskaan pelaamaan alle PAR-lukeman.

PDGA Stats

@PDGAStats
A list of every MPO player who has birdied hole 12 at Northwood Black since 2021

Ricky Wysocki - 2
Anthony Barela - 2
Garrett Gurthie - 2
Kyle Klein
Mason Ford
Benjamin Page
Ben Callaway
Albert Tamm
Nick Robertson

12 birdies in 896 attempts
Birdie rate: 1.34%

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!

Naisten avoimessa luokassa kilpailee viisi suomalaisista; Eveliina Salonen, Henna Blomroos, Heidi Laine, Silva Saarinen sekä Jenni Karppinen. Salonen on jo onnistunut tällä kaudella rapakon takan voittamaan, ja mikäli heitto sekä putti osuu kohdalleen ainakin neljä ensimmäisenä mainittua taistella palkintopallisijoista. Saarinen on yksi maailman parhaita puttaajia, josta Music City Openin 85% C1X tilastokin kertoo. Mikäli Silvan draivit pysyvät väylällä Northwoodissa, voi nuori suomalainen hyvinkin haastaa maailman kärkeä.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!

Avoimen luokan puolalla nähdään myös viisi suomalaista; Niklas Anttila, Väinö Mäkelä, Joona Heinänen, Jesse Nieminen sekä Tuomas Hyytiäinen. Edellisvuonna Champions Cupissa toiseksi sijoittunut Anttila nappasi ensimmäisenä suomalaisena DGPT osakilpailun voiton avoimessa luokassa tänä vuonna, ja majoreilla Nikke on yleensä ollut iskussa. Rehellisyyden nimissä avoimessa luokassa top10 sijoitus levännee Anttilan harteilla, mutta yllätykset ovat aina mahdollisia.

Lähtöaikoja ei ole vielä julkaistu, mutta ainakin naisten sarjassa suomalaisia on varmasti nähtävillä heti torstaina. Avoimen luokan puolella Anttila saattaa olla videokorteilla heti alusta asti, mutta se selviää todennäköisesti myöhemmin tänään.

LUE MYÖS!