Kerttu Niskasen valmentajamies Juho Mikkonen lopetti oman aktiiviuransa kolme vuotta sitten. Hän on siis sen jälkeen keskittynyt pääosin valmennushommiin.

Tällä viikolla on kuitenkin edessä melkoinen muutos normaaliin arkeen. Mikkonen osallistuu nimittäin maanantaina alkaneeseen Lapponia-hiihtoon Tunturi-Lapissa. Kisassa hiihdetään myös keskiviikkona ja perjantaina.

Lapponia-hiihdossa voi kilpailla pitkien matkojen kokonaiskisassa (60 km, 50 km ja 80 km). Vaihtoehtona on myös puolimatkojen kisa (30 km, 25 km, 40 km).

Kerttu Niskanen otti sunnuntaina SM-kultaa naisten 30 kilometrin perinteisen kisassa Rovaniemellä. Hän puhui miehensä kisasta ja omasta roolistaan ”huoltomiehenä” Ilta-Sanomien haastattelussa.

– Juho hiihtää nyt Lapponian ja halusi, että minä olen hänen huoltomiehensä. Otetaan se rooli vastaan, eikä laiteta lappua rintaan vaan nautitaan muuten keväästä siellä.

– Jos oikein huonosti alkaa mennä, niin kyllä minä sitten keskityn omiin treeneihin, ja mies saa tulla omin avuin pois sieltä, Niskanen heitti Ilta-Sanomille.

LUE MYÖS