Seiväshypyn olympiavoittaja ja maailmanmestari Katie Moon otti hiljattain kantaa USA:n yleisurheilujoukkueen kisa-asuja koskevaan kohuun.

Monet hämmästelivät, etenkin naisten yksiosaisen kisa-asun alaosaa. Se näytti varsin paljastavalta.

Moon, joka on Wilma Murron kova kilpakumppani, otti asiaan kantaan. Hänellä oli rauhoitteleva viesti.

Jenkkitähti laittoi kisavaatteet päälleen. Hän teki selväksi, että asu näyttää varsin normaalilta, kun sen laittaa päälleen. Moon huomioi toki, että jokaisen vartalo on erilainen.

Moon kirjoitti asiasta myös Instagramissa. Hän huomautti, että todellisuudessa naisurheilijoilla on runsaasti valinnanvaraa. He voivat valita ainakin 20 erilaisesta vaateyhdistelmästä. Moon muistutti, että urheilijat itse tekevät valinnan asun suhteen.

Kaikki eivät toki nielleet noita puheita purematta. Eräs fani tylytti Moonia X:ssä.

– Ongelma on, että he eivät voi väittää, että ihmisten ei pitäisi olla niin kriittisiä, jotta heille ei tule huono olo, kun he pitävät niitä päällään. Se on neiti peppu näkyvillän näkemys aiheesta.

Moon ei pannut pahakseen uutta lempinimeään. ’Tulen pian takaisin. Vaihdan ensiksi nimekseni ”neiti peppu näkyvillä”’ hassutteli Moon.

Kuva tästä.

Katie Moon

@ktnago13
As a woman athlete you CANNOT do the following in this one piece:

- long jump
- high jump
- hurdle
- breathe
- walk

CITIUS MAG

@CitiusMag
BREAKING: Here's your first look at the new @Nike kits that will be worn by the U.S. track and field team at the 2024 Olympics in Paris.
If this can help put women’s minds at ease a bit…I tried on the same style today and didn’t feel worried about…things…popping out. I think it’s just the mannequin. This felt like the last kit just a slightly higher cut. I know every body is different tho so just my take 🤗

Katie Moon

@ktnago13
Brb. Changing my name legally to “Ms. Ass Out”. Sorry Hugo 🤷🏼‍♀️

Pass Interference

@anthemprotest
Yep. They should be able to have options as well. The issue is, they cannot claim people should not be critical so they don't feel badly wearing them, which is Ms. Ass Out's contention.

LUE MYÖS