21-vuotias Silva Saarinen aloitti Champions Cupin hurjasti ja johtaa kilpailua ensimmäisen päivän jälkeen. Edessä on vielä kolme kierrosta golffia ja niskaan hengittävät maailman kärkipelaajat muutaman heiton sisällä – kysymys kuuluukin, kestää Saarisen kasetti kameroiden sekä johtoaseman paineet?

Meneillään oleva Champions Cup Major pelataan yhdellä pro tourin haastavimmista radoista, jossa virheet kostautuvat todella radikaalilla tavalla. Saarinen oli eilen paras, mutta takana on yhden heiton päässä Valerie Mandujano, Missy Gannon sekä Holyn Handley. Lajin ykkösnimi, virolainen Kristin Tattar, sekä Suomen Eveliina Salonen ovat kaksi heittoa Saarisen perässä. Kisaa johtavat nuoren suomalaisen valttikortti on puttipelaaminen, eilen 10 metrin ringistä upposi jokainen, ja saman tahdin pitää jatkua myös tänään. Saarisen kortti lähtee liikkeelle tänään klo 17:30 Suomen aikaa.

Naisten avoimen sarjan muiden suomalaisten sijoitukset sekä tulokset eilisen jälkeen:

  • 8. Henna Blomroos, E
  • 15. Jenni Karppinen, +3
  • 20. Heidi Laine, +4

Disc Golf Pro Tour

@DiscGolfProTour
Silva Saarinen shoots the hot round of the day, staying bogey-free through the first 16 holes at Northwood Park 🤯

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!

Avoimen sarjan puolella paras suomalainen oli odotetusti Niklas Anttila, joka on jaetulla toisella sijalla yhden heiton päässä kisaa johtavasta Casey Whitesta. Anttila sai kokea Northwoodin rankaisun äärimmäisen vaikealla 12. väylällä, jossa kiekot kolisivat puihin ja tuloskorttiin merkattiin tyly tupla bogey. Jossiteltavaa siis jäi, mutta kaiken kaikkiaan Anttila pelasin loistavan kierroksen ja on erittäin hyvin mukana taistelussa voitosta. Väylällä 17. meinattiin päästä jo juhlimaan, kun Anttila oli heittämässä kiekkoa suoraan koriin tiiboksista, mutta ylärauta ilmoitti, että ei tänään.

Disc Golf Pro Tour

@DiscGolfProTour
Another near ace on Hole 17 😮

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ!

Avoimen luokan kärkikortti lähtee liikkeelle tänää perjantaina klo 22:45.

Muut suomalaiset avoimessa luokassa jäivät jo ensimmäisenä päivänä selkeästi kärjen taakse. Jotain mahdollisuuksia takaisin kisaan kipuamiseen on olemassa, mutta se vaatii kolme erittäin hyvää kierrosta, jotta näin voisi tapahtua. Alla vielä muiden suomalaisten tulokset eiliseltä ja tämän hetkiset sijoitukset kisassa:

  • 33. Joona Heinänen, +2
  • 33. Väinö Mäkelä, +2
  • 79. Jesse Nieminen, +7
  • 93. Tuomas Hyytiäinen, +13

LUE MYÖS: