Arvokisavuoteen valmistautuva Joonas Rinne kertoi maaliskuun loppupuolella tunnelmiaan harjoitusleiriltä Yhdysvalloista. Muutamia viikkoja myöhemmin tulikin sitten huonoja uutisia.

– Harjoituskauden viimeinen leiri käynnissä Arizonassa Flagstaffissa 2100m korkeudessa. Tänä vuonna EM-kisat ovat niin aikaisin että aloitan kesän kilpailukauden n. kuukautta aiemmin kuin yleensä. Eka ulkoratakisa onkin tarkoitus juosta Los Angelesissa heti tämän leirin päätteeksi eli 4 viikon päästä, suunnitteli Rinne vielä 24. maaliskuuta Instagramissa.

Viime viikolla saatiin huonoja uutisia. Rinteen leiri Atlantin toisella puolella oli päättynyt ennen aikojaan.

– Tässä vaiheessa ei pitänyt vielä olla Suomen maisemissa. Flagstaffin leiri ei lähtenyt rullaamaan halutulla tavalla kun yllättäen iskenyt jalkavaiva laittoi kapuloita rattaisiin, joten nähtiin järkevämmäksi lähteä etukäteen Suomeen hoitamaan mies kuntoon.

– Eihän tämä hyvään hetkeen tullut, mutta tähän asti vahvasti mennyt harjoituskausi ei kumoudu parissa viikossa. Vaiva ei ole iso, joten uskon että nyt se saadaan nopeasti kuntoon ja mies takaisin radalle, selvitti Rinne.

– Tsemppiä! Kyllä se siitä, kommentoi Euroopan mestari Topi Raitanen.

Rinne puhui viime viikolla asiasta myös Ylelle. Hän kertoi, että kyse oli kantapäävaivasta, joka ei hellittänyt, vaikka hän yritti korvaavia harjoitteita.

– Siinä vaiheessa todettiin, että nyt on järkevintä puhaltaa tilanne poikki ja palata Suomeen hoitamaan asia kuntoon. Väkisin olisin pystynyt jatkamaan, mutta sillä olisi voinut olla kova hinta, myönsi Rinne Ylelle.

Kesällä on EM-kisat ja olympialaiset. Rinne ei ole heittänyt kirvestä kaivoon.

– Niiden suhteen voi yhä olla erittäin optimistisella mielellä, arvioi hän Ylelle.

Päivitys tästä.