Hiihtäjä Emmi Lämsän kausi päättyi ennen aikojaan. Hän ehti osallistua vain Rukan maailmancupin 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan. Sitten tuli ikävä loukkaantuminen kävelylenkillä. Hän on nyt päivittänyt kuulumisiaan.

Lämsä loukkasi siis olkapäänsä tuon maailmancupin kisan jälkeisenä päivänä. Lopulta selvisi, että hänen olkapäänsä piti leikata.

Lämsä päivitti tilannettaan aiemmin maaliskuun loppupuolella sosiaalisessa mediassa.

– Minulla leikattiin kaksi kuukautta sitten tuo olkapää. Siihen tehtiin latarjet-leikkaus eli korppilisäke sahattiin irti ja sen paikkaa siirretiin ja laitettiin ruuveilla kiinni. Nyt tarkistettiin Helsingissä, että se on luutunut tai lähtenyt luutumaan. Onneksi niin oli käynyt. Ei tarvitse enää pelätä sitä.

– Kaikki on nyt mennyt tosi hyvin. Vielä pitää tehdä korvaavia harjoitusmuotoja, mutta pikkuhiljaa voi sitten siirtyä vähän lajinomaisempaan juoksuun ja kokeilla hiihtää, mutta tällä hetkellä pääpaino on vielä nivelen liikkuvuudessa. Sen ohella on kuminauhaliikkeitä, joita pitää tehdä, selvitti Lämsä.

Nyt Lämsältä on kuultu iloisia uutisia. On tullut uusi kiva askel kuntoutumisessa.

– Lupa hiihtoon myönnetty. Vielä on paljon töitä tehtävänä, mutta tänään pääsi ekan kerran testaamaan, miltä se hiihto kahella kädellä tuntuu ja hyvältähän se tuntui! Nyt vaan fiksusti keräilemään kevään kilometrit talteen, päivitteli Lämsä keskiviikkona ja julkaisi kuvan, jossa hän hiihti matolla.

Kuva tästä.

LUE MYÖS