Makwan Amirkhani vihjaili uransa päättyneen, kun hän hävisi tylysti Mochamed Machaeville Oktagon-promootion ensimmäisessä ottelussaan sen kevytsarjan turnauksessa. Takki kääntyi kuitenkin nopeasti, kun hän sai uuden mahdollisuuden samalta organisaatiolta.

Amirkhanille on nimittäin auennut nopeasti kiva sauma. Hän pääsee kohtaamaan Attila Korkmazin 8. kesäkuuta Prahassa Oktagon 58 -tapahtumassa.

Ottelu herättää tunteita jo sosiaalisessa mediassa. Syy siihen on selvä: Saksassa syntynyt Korkmaz on turkkilaistaustainen ja kamppailee promootion julisteen perusteella Turkin väreissä.

Suomea edustava Amirkhani on puolestaan kurditaustainen. Kurdien asema Turkissa on rajuja mielipiteitä herättävä asia. Amirkhani otti myös asian esiin Instagramissa.

– Ei poliittisia näkökulmia minun puolestani, mutta tuplatkaa turvamiesten määrä. Pidä siitä tai et, niin tämä on tärkeämpi kuin kaikki aiemmat otteluni yhteensä. Täytetään areena näillä väreillä, niin kaikki hoituu kyllä. Nähdään Prahassa, kirjoitti Amirkhani Kurdistanin lipun väreihin viitaten.

Kurdinkielisessä päivityksessä Amirhani teki selväksi, että hän tarkoittaa nimenomaan Kurdistanin lippua.

– Tiedät mitä tehdä pomo. Koska hän on turkkilainen, on se henkilökohtaista, kirjoitti yksi fani.

Päivitys tästä.

LUE MYÖS