Ensi talvena on vuorossa jälleen hiihdon arvokisat. MM-mitalit jaetaan helmi–maaliskuussa Norjan Trondheimissa. Suomen maajoukkueen kohdalla on isoja kysymysmerkkejä. Niiden keskiössä on jälleen suuri tähti Iivo Niskanen.

Niskanen yllätti viime vuonna, kun hän kertoi jäävänsä pois A-maajoukkueesta koko harjoituskaudeksi. Hän ei ollut tyytyväinen toiminta- ja leiritysresursseihin.

Liiton taloudellinen tilanne ei näytä vieläkään erityisen valoisalta. Se tarkoittaa, että leiritys ei ole kovin erikoinen myöskään jatkossa.

Yle kertoo nyt, että Iivo Niskanen on vetänyt johtopäätöksensä. Hän on näillä tiedoin jäämässä pois maajoukkueen toiminnasta myös tulevalla harjoituskaudella.

– Vielä ei ole maajoukkueesta kuulunut, mutta huhujen perusteella vaikuttaa, ettei ole urheilullisesti riittävää pakettia ja leiritystä tulossa. Ratkaisuja on pakko tehdä nopeasti, sillä treenikausi alkaa pian. Silloin pitää olla suunnitelmien ja olosuhteiden parhaalla mahdollisella tasolla, linjasi Niskanen Ylelle.

Niskasen manageri Miro Rousku arvioi Ylelle, että omatoiminen harjoituskausi maksoi viime vuonna Niskasen leirille ”kymmeniätuhansia euroja”.

– Kyllä minä olen sen investoinnin valmis tekemään uudestaan, Niskanen linjasi nyt Ylelle.

Tästä Ylen juttu.

LUE MYÖS