Yle paljasti maanantaina, että Hiihtoliitto on tarjonnut synkän uutisen mäkihypyn ja yhdistetyn lajivalmentajille. Asia on kuohuttanut runsaasti yli lajirajojen.

Hiihtoliitto kertoi mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkuevalmentajille, että heidän sopimuksiaan ei olla tässä vaiheessa uusimassa. Kesällä ei käytännössä ole maajoukkuetoimintaa näissä lajeissa.

Viesti asiasta lähetettiin Ylen mukaan viikonloppuna. Valmentajille kerrottiin, ettei jatkosopimuksille ole taloudellisia edellytyksiä.

– Johtokunta joutui torstaina valitettavasti päättämään, ettei liitto voi toistaiseksi tehdä uusia sitoumuksia, kuten työsopimuksia. Ensi kaudella toiminta varmasti jatkuu, mutta tässä vaiheessa ei ole tietoa, koska uusien sopimusten tekeminen on mahdollista, kertoo Yle viestin esimerkiksi sisältäneen.

Viestin on kirjoittanut Hiihtoliiton varapuheenjohtaja ja mäki-yhdistetyn edustaja Lauri Kettunen. Sen lisäksi sen ovat allekirjoittaneet liiton lajijohtaja Mika Kojonkoski, Tony Kilponen, Riina Valto ja Niina Meis.

Yle jakoi uutisesta paloja myös Instagramissa. Se sai Suomea esimerkiksi MM-kisoissa edustaneen moukarinheittäjän Tuomas Seppäsen reagoimaan.

– Hei nyt oikeesti… Talousasiat eli varainhankinta kuntoon… Tuliko tää nyt oikeasti yllätyksenä joillekin siellä liitossa että rahat loppuu 2024 keväällä… Ja paniikkinappulalla lopetetaan mäkihypyn ja yhdistetyn maajoukkuetoiminta? hämmästeli Seppänen.

LUE MYÖS