Lotta Haralan kausi alkoi sensaatiomaisesti Espoossa vajaat kaksi viikkoa sitten. Harala teki myös keskiviikkona hyvää jälkeä, kun hän paineli Jyväskylän Motonet GP:ssä 100 metrin aidoissa ajan 12,95.

EM-kisapaikkansa jo käytännössä sinetöinyt Harala juoksi myös Jyväskylän alkuerässä saman ajan.

– Nyt tuli kaksi keskenään tosi erilaista juoksua. Eka oli kokonaisuudessaan vaikea ja tahmea. Toiseen saen itseni aina hyvään moodiin ja se lähti hyvin, mutta sitten siinä tuli kaksi isompaa kolhua.

– Nämä juoksut kertovat siitä, etten ole ihan palautunut vielä. Tuli koko huhtikuu vedettyä kovia treenejä ja sen jälkeen kovia kisoja ja tuli matkustamista, selitti Harala SUL:n tiedotteella.

Nooralotta Neziri oli kisan neljäs ajalla 13,01. Hän ei ole pystynyt parempaan neljään vuoteen.

Haralan juoksua seurasi tarkkaan myös lajilegenda Arto Bryggare. Hän esitti Iltalehden tiukan arvionsa.

– Löi aitaan ja oli muitakin pieniä murheita. Ei hän pystynyt siihen, mihin voisi pystyä, näki Bryggare Iltalehdessä.

Perjantaina on vuorossa Motonet GP Lahdessa. Bryggare teki näkemyksensä selväksi: Haralan kannattaisi vetää johtopäätöksensä.

– Lotan kannattaisi nyt jättää perjantain Lahden gp-kisa väliin ja keskittyä Roomaan.

Elmo Lakka paineli miesten 110 metrin aidoissa kauden kotimaisen kärkiajan 13,50.

Hilla Uusimäki säväytti Jyväskylän aidatulla ratakierroksella. Hän tykitti komean uuden ennätyksensä 55,80 ja teki samalla kauden kotimaisen kärkiajan naisten 400 metrin aidoissa.

– Ajasta on vielä poisotettavaa. Ei se mikään täydellinen juoksu ollut, Uusimäki sanoi.

– Tässä tule nyt aika tiheällä tahdilla kolme kilpailua. Uskon, että tämä riitti jo EM-kisoihin, joten Brysselin juoksun jälkeen jää vielä hyvää aikaa treenata tässä välissä ennen EM-kisoja, Uusimäki sanoi SUL:n tiedotteella.

Tässä Iltalehden juttu.

LUE MYÖS