Suomen hiihdolla on omat ongelmansa. Aivan ihanteellista ei ole meno myöskään länsinaapurissamme.

Sitä mieltä on ainakin Ruotsin Moa Lundgren. Naisella on takana elämänsä paras kausi: se ei kuitenkaan avannut ovea Ruotsin A-maajoukkueeseen.

Lundgren ei ole lyönyt hanskoja tiskiin. Hän kieltäytyi paikasta B-maajoukkueessa ja panostaa nyt harjoitteluun maajoukkueiden ulkopuolella.

– En saanut paikkaa A-maajoukkueessa. Minulle tarjottiin paikkaa B-maajoukkueessa ja sitten toinen ovi aukesi, selvitti Lundgren Expressenille.

Ruotsin naisten A-maajoukkue on kivikova. Samat kahdeksan nimeä saivat pitää paikkansa siinä. Lundgren laski sen varaan, että maajoukkueeseen otetaan enemmän naishiihtäjiä.

– Se on asia, josta avauduin viime vuonna. Se että on erittäin todennäköistä, että tarvitaan ylimääräinen paikka tälle kaudelle. Jos olisin onnistunut hyvin vielä yhdessä kisassa, olisi tämä ollut todella vaikeaa heille. Mitä sitten olisi tehty? On mietittävä asiaa yksi vuosi lisää.

Maajoukkueen pomo Anders Byström teki Expressenille selväksi, että syyt maajoukkueen kokoon ovat taloudelliset.

– Ei meillä ollut mahdollisuutta siihen (maajoukkueen kasvattamiseen). Haluamme kahdeksan urheilija joukkueen, ja se on erittäin vahva. Ikävä juttu Moan kannalta.

LUE MYÖS