Joonas Rinteen valmistautuminen kauteen 2024 ei mennyt täysin toivotulla tavalla, kun hän joutui jättämään harjoitusleirin kesken Pohjois-Amerikassa. Nyt kaikki näyttää kuitenkin hyvältä.

Rinne onnistui nimittäin tykittämään Norjassa uuden ennätyksensä. Hän kellotti Jessheimissa 1 500 metrin kisan kolmanneksi ajalla 3.37,22. Ennätys parani 0,43 sekuntia, ja Rinne nousi Suomen kaikkien aikojen tilaston viidenneksi.

– Sıinä oli aika hyvä flow, mutta väliajoista en tiennyt mitään. Viimeisellä 500 metrillä pistin viimeistä vaihdetta silmään ja nousin 300 metriä ennen maalia lähemmäksi keulaa. Sitten vähän malttamattomana kiristin viimeisessä kurvissa ja jouduin siinä vähän kiertämään, mutta se tuntui siinä hetkessä hyvältä idealta, selvitti Rinne SUL:n tiedotteella.

Rinne paineli jo aiemmin viikolla Bergenissä ajan 3.37,87. Hän olikin luottavainen tilanteensa suhteen.

– Jo Bergenin kisa kertoi, että voin lakata murehtimasta, olenko minkälaisessa kunnossa. Nyt tiesin olevani ennätyskunnossa. Tähän olen tyytyväinen.

Rinne laittoi urakkaansa pakettiin myös Instagramissa.

– Kevään haasteet on virallisesti selätetty ja ennätyskunto löytyi jo heti ekoihin startteihin. Vielä ei päästy uudelle sekuntiluvulle, mut nyt mun 6 parasta 1 500m tulosta on 0,7 sekunnin sisällä, eli piikkijuoksu odotuttaa itseään mutta kyllä se sieltä vielä tulee, hehkutti Rinne.

– Vamos. Mahtava veto! kommentoi Euroopan mestari Topi Raitanen.

LUE MYÖS