Oliver Helander pelasti tietyllä tavalla Suomen yleisurheilun EM-kisat. Keihästähti nappasi kisojen päätöspäivänä pronssia ja otti Suomen ainoan mitalin.

Helander onnistui upeasti. Monet suomalaismiehet eivät kuitenkaan pystyneet samaan.

Asia nousi esille Ylellä julkaistussa näkökulmatekstissä, joka oli otsikoitu ”Kommentti: Mihin miehiä tarvitaan Suomen yleisurheilussa, kun naiset hoitavat hommat paremmin?”. Jutussa nostettiin esille, että Suomen naisyleisurheilun laajuus on kisojen perusteella täysin eri tasoa kuin miesten.

Kaikkia juttu ei miellyttänyt. Judon Euroopan mestari Martti Puumalainen hämmästeli Ylen juttua ja Iltalehden tekstiä, joka oli otsikoitu ”Suomen surkeat miehet”.

– Ihan ajatuksena: Oisko tän voinut esittää mieluummin niin, että ”naiset vetivät hienosti, miehillä parannettavaa” tms.

– Jatkona vielä, että ylipäätään en ymmärrä, miksi sanoa surkeiksi porukkaa, joka varmasti parhaansa yrittää. Olit sitten mies tai nainen. Mä ainakin arvostan, jos laitat kaiken likoon omaan lajiin, hämmästeli Puumalainen Instagram Storiesissa.

Salon Seudun Sanomien palkittu urheilutoimittaja Juha Tuuna hämmästeli myös Ylen juttua X:ssä.

– Suomalaisnaiset eivät voittaneet ainuttakaan ulkoratojen arvokisamitalia vuosina 2003-2021. Jos olisin tehnyt tuona ajanjaksona otsikon ”Mihin naisia tarvitaan Suomen yleisurheilussa, kun miehet hoitavat hommat paremmin?”, olisin nyt todennäköisesti työtön.

Juha Tuuna

@JuhaTuuna
Suomalaisnaiset eivät voittaneet ainuttakaan ulkoratojen arvokisamitalia vuosina 2003-2021.

Jos olisin tehnyt tuona ajanjaksona otsikon "Mihin naisia tarvitaan Suomen yleisurheilussa, kun miehet hoitavat hommat paremmin?", olisin nyt todennäköisesti työtön. #Yleisurheilu

Yle Urheilu

@yleurheilu
Kommentti: Mihin miehiä tarvitaan Suomen yleisurheilussa, kun naiset hoitavat hommat paremmin? yle.fi/a/74-20093703?…

LUE MYÖS