Nyt on vihdoin saatu odotettu uutinen. Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisat 2029 kilpaillaan Lahdessa. Kyseessä on historiallinen uutinen.

Asian vahvistaminen otti aikansa, sillä Hiihtoliitto haki lisäaikaa päätöksen vahvistamiseksi. Hiihtoliitto, Lahden kaupunki ja Lahden Hiihtoseura pääsivät lopulta yksimielisyyteen Lahden 2029 MM-kisojen paikallisesta kustannustenjakosopimuksesta. Kisojen järjestämissopimus FIS:n, Suomen Hiihtoliiton ja Lahden kaupungin välillä on allekirjoitettu.

– Olemme todella iloisia siitä, että järjestelysopimus on nyt allekirjoitettu ja voimme alkaa toden teolla valmistelemaan MM-kilpailuja, joihin on todellakin aikaa alle viisi vuotta. Olen myös vakuuttunut, että yhteistyö Hiihtoliiton, Lahden kaupungin ja Lahden Hiihtoseuran välillä syvenee entisestään ja järjestämme onnistuneet kisat, joissa urheilijat ovat pääosassa.

– Kisat ovat samalla ennätykselliset kahdeksannet pohjoismaisten lajien MM-kilpailut Lahdessa. Samaan ei ole yltänyt mikään muu paikkakunta maailmassa, joten Lahti tekee tässä urheiluhistoriaa, kertoo Hiihtoliiton puheenjohtaja Sirpa Korkatti tiedotteella.

LUE MYÖS