Classicin alkukausi naisten Salibandyliigassa on sujunut lähes täydellisesti. Joukkue on voittanut kaikki pelaamaansa kahdeksan ottelua, ja myös maaliero (+47) on sarjan paras.

Classicin valmennusryhmä vaihtui tälle kaudelle. Seuran nykyinen nuorisopäällikkö Irina Peltola siirtyi viime kauden päätyttyä sivuun päävalmentajan tontilta ja tilalle tuli hänen aisaparinaan aiemmin työskennellyt Veli-Matti Koivunen. Koivusen lisäksi tämän kauden valmennustiimin täydentävät Kari Lehtisalo ja Jani Perkonmäki.

Koivusen mukaan hänen toimenkuvansa ei ole juuri muuttunut aiemmista kausista, vaikka nykyinen titteli onkin vastuultaan piirun verran isompi kuin apuvalmentajan roolissa.

– Ei siinä minun mielestäni ole muutosta. Niin hyvät jampat – Perkomäki ja Lehtosalo – on vierellä, että meillä kolmella on ollut tämä homma aika hyvin näpeissä, Koivunen kertoo SuomiUrheilu-sivustolle.

Koivunen on nähnyt Classicin toimintaa läheltä jo vuosien ajan. Ennen viime kautta joukkue oli voittanut naisten Salibandyliigan peräti kuudesti putkeen, ja se käytännössä dominoi sarjaa. Koivunen osasikin odottaa alkukauden sujuvan tuloksellisesti hyvin.

– Ehkä osasin odottaa, että tämä lähtee rullaamaan tällä tavalla. Kaikki ovat olleet terveenä ja kaikki on sujunut muutenkin hyvin, Koivunen sanoo.

Classicin pelaajistossa ei tapahtunut täksi kaudeksi suuria muutoksia, mutta kesän kuntoharjoituksissa osanottajia oli Koivusen kertoman perusteella paljon. Koivunen ei kuitenkaan osaa nimetä erityistä syytä sille, miksi joukkueen alkukausi on sujunut toistaiseksi niin mahtavalla tavalla.

– Kai se on kovan työn tulos. Kovaa on harjoiteltu, niin sitten pärjää peleissäkin. Kyllä puolustus ja hyökkäys ovat ihan balanssissa ja maalivahtipelikin on toiminut, Koivunen linjaa, ja jatkaa:

– Olemme nyt joukkue isolla J:llä. Olemme saaneet naiset puhaltamaan yhteen hiileen, siinä on mielestäni sellainen hyvä meininki.

Sarjakärki Classic palaa tositoimiin jälleen lauantaina, kun se vierailee Papasin vieraana Kajaanissa klo 17 alkavassa ottelussa.

Christos Zavros
Twitter: CZavros