Suomalaiset lumilautailijat ovat napanneet kaksi palkintopallisijaa viikonlopun kilpailussa.

Itävallan Dachsteinissa lauantaina kisatussa World Snowboard Tourin Pleasure Jam -slopestylekilpailun finaalissa sekä Kristiina Nisula että Roope Tonteri ovat tulleet kolmanneksi.

Naisissa voittoon laski itävaltalainen Anna Gasser ja miehissä yhdysvaltalainen Eric Beauchemin.

– Oli superhauska laskea hyndiä pitkästä aikaa. Kisassa oli muutenkin hyvä meininki ja säätkin suosivat. Ei ollut tikistysmeininkiä vaan mukavan leppoisaa, Nisula kommentoi.

– Kisa meni ihan hyvin. Slayerin voimalla mentiin finaaliin ja siitä podiumille. Tuntuu hyvältä olla palkintopallilla, vaikka omassa laskussa vähän varmistelinkin niin taso oli finaalissa kova. Aamupäivästä oli hieman luistovaikeuksia, mutta Koskinen hoiti homman himaan, Tonteri kertasi ja viittaa freestylen päävalmentajan voiteluapuun.

Myös päävalmentaja Antti Koskinen oli kilpailuun tyytyväinen.

– Meidän porukalta oli hyvää puskemista koko kisassa. Kristiinalta tuli tosi hieno fronttiseiska heti kauden ekassa kisassa ja karsinnoissa kokeiltiin uutena temppuna switch backside 540:stä, mikä oli tosi positiivista näin alkukauteen. Roope teki oikein hyvää, tiukkaa duunia laskunsa eteen sekä semeissä että finaalissa ja paremmatkin sijat olivat tosi lähellä – kakkosen ja ykkösen laskut olivat aika samanlaiset Roopen kanssa.

– Ehkä olisi vähän tarvittu enemmän kaasuhanoja auki Roopelta, mutta hyvä näinkin. Kiva oli myös nähdä nuorempien onnistuvan semifinaaleissa. Sekä Tuomaksella että Hennalla oli finaalipaikka todella lähellä. Pienellä petrauksella heidän sijoitukset varmasti nousevat, Koskinen jatkoi.