Hiihtosuunnistuksen EM-sprinttihopeaa Mervi Pesulle

© Kuva: Juha Tamminen

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut alkoivat Suomen osalta mitä mainioimmin, kun kokenut Mervi Pesu nappasi hopeaa EM-kisaviikon aloittaneesta sprintistä.

Naisten osalta päävalmentaja Eivind Tonna voi olla erityisen tyytyväinen, sillä 10 joukossa on kolme naista, Pesun lisäksi neljänneksi kirinyt Mira Kaskinen ja seitsemänneksi suunnistanut Milka Reponen.

– Tänään oli ihan hyvä suomalaispäivä ja varsinkin Mervillä (Pesu) ja Staffanilla (Tunis) oli hyvä kilpailu. Rata oli osittain hyvin teknistä, joten pelkällä hiihdolla ei pärjännyt. Lunta on, mutta välillä urat ovat hyvin pomppuisia, Tonna analysoi.

Mervi Pesun ero voittajaan, Venäjän Julia Tarasenkoon oli 22 sekuntia. Pronssille suunnisti Ruotsin Magdalena Olsson. Edellisen sprinttihopeansa Pesu nappasi EM-hiihtosuunnistuksista 2013.

– Mitali tuntuu hyvältä. Suunnistus edellä hiihdin ja yritin koko ajan pitää suorituksen hanskassa. Fyysinen vire on hyvä, mutta jonkin verran oikoja jäi varmasti käyttämättä. Paljon jäi keulaan matkaa, Pesu harmitteli eroa voittajaan.

Miehissä parhaiten suomalaisista menestyi jaetulle neljännelle sijalle päätynyt Staffan Tunis. Tunis jäi pronssimitalista vain seitsemän sekuntia. Kilpailun voitti kovalla loppuvedollaan bulgarialainen Stanimir Belomazhev. EM-hopeaa nappasi Norjan Øivind Watterdal ja pronssia loppumatkasta kultavauhdista hyytynyt Venäjän Andrei Lamov.

Kilpailut jatkuvat huomenna keskiviikkona pitkällä matkalla.


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.